creatieve industrie, heerlen, kritiek, Zwart Goud

Gemeentekunst

Hommeles in cultureel Heerlen. Vlak voor de start van het nieuwe culturele seizoen windt Christie Arends er geen doekjes om. De kersverse artistiek directrice van Schunck* laat in een interview met lokaal blog ZwartGoud weten dat ze geen artistieke opdracht heeft gekregen van de gemeente Heerlen. “Misschien moet ik me ook wel ooit artistiek verantwoorden aan de gemeente, maar dat ben ik niet van plan”, stelt ze er.

Dat schoot Lex Smeets, oud-wethouder ruimte, wonen en cultuur van de stad, in het verkeerde keelgat. Naar goed Limburgs gebruik ging hij niet op de koffie bij Arends om het er eens over te hebben, maar spuugde hij z’n gal onder het gepubliceerde artikel. Hij trekt er ongemeen hard van leer: “Richting gemeente is dit een behoorlijk valse start”, schrijft hij, om daarna in ambtelijk jargon zijn ongenoegen te uiten over de uitspraak van Arends.

Om uit te monden in een soort dreigement: “Vanuit die houding zal het een klus worden om bestuur en raad te overtuigen om Schunck* als gemeentelijke ‘dienst’ om te bouwen tot een onafhankelijke instelling.”

Lees verder bij ZuiderLucht.

Standard

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.