gonzo circus, kritiek, nieuwe media

Het vrije netwerk is niet meer, over Suicide Machine, Lessig en netneutraliteit

Tien jaar geleden luidde Lawrence Lessig de alarmklokken in het Amerikaanse tijdschrift Speak. Het internet zoals we dat tot dan toe kenden – vrij, open, neutraal – zou over een aantal jaar niet meer bestaan. Tenminste, als er geen voorzorgsmaatregelen werden getroffen. Lessig kreeg gelijk. Het afgelopen decennium is het internet gekoloniseerd door instanties die gedijen bij macht. Het eens vrije netwerk is nu de speelplaats van bedrijfsleven en overheid.

Lees verder bij: Frankfurt, rondblik in het landschap @ Gonzo (circus).

Standard

2 thoughts on “Het vrije netwerk is niet meer, over Suicide Machine, Lessig en netneutraliteit

  1. Erik Hollanders says:

    Inderdaad een goed en interessant stuk Theo. Ik voel echter zelf die onontkoombaarheid van social networking en digitale zichtbaarheid niet zo, nooit gevoeld ook. Maar, then again, dat is misschien iets wat ik ook niet wil voelen ook.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.