journalistiek, nieuwe media, oude media, pop

BIJ DE EERSTE VIER

Nooit verwacht, toch gebeurd. Ik ben één van de vier genomineerden voor de Pop Media Prijs 2008. Vreemd genoeg heb ik in 2008 juist weinig geschreven. Waarschijnlijk heeft een artikel in OOR de jury op mijn spoor gezet. ach, blij met de nominatie? Zeker!

Vrienden en bekenden weten dat ik het niet zo prijzen heb. Die worden in ons land doorgaans uitgereikt aan vrienden of – erger – aan tevredenstellende middelmaat. De jury van de Pop Media Prijs gaat dit jaar echter niet voor de gemakkelijke weg. Mijn nominatie is lastig te verdedigen. Ik werk immers buiten de spotlights van de traditionele popjournalistiek.

Oké, mijn artikel over de geschiedenis van de Rotterdamse club Parkzicht, begin dit jaar in OOR, viel vast op. Mijn meer sociologisch getinte artikelen over dubstep en neodisco vast ook. Maar die dateren van vorig jaar. Nee, echt typerend voor mijn schrijfstijl zijn mijn recente artikelen over nieuwe media (‘2.0’) voor Glamcult en de interviews met Supermayer, LCD Soundsystem, Sonic Youth en Popnoname voor dat blad.

Dan is er nog cut-up. Mijn baby die inmiddels is gaan puberen. Lastig, maar ik heb goede hoop. Sterjournalist daar is overigens Peter Bruyn, waarvan ik hoop dat hij de Pop Media Prijs in de wacht sleept. Dat wordt namelijk tijd. Dit jaar maakt hij geen kans. Mijn drie medegenomineerden zijn Rob Stenders, Jan van der Plas en Jean-Paul Heck.

Geduchte concurrenten. Stenders richtte een onlineradiostation op. Niet echt schokkend, maar in ouderwetste popjournalistieke kringen nog steeds een daad van opperste vernieuwing. Van der Plas werkte keihard aan zijn 50 Jaar Nederpop. Heck schreef een boek en deed zijn ding voor de Telegraaf.

Of ik een kans maak? Ach, meedoen is al fijn genoeg. Tijdens Noorderslag mag ik met de heren in discussie en daar heb ik nu al zin in. Misschien ben ik juist daarom wel uitgekozen. Al vraag ik me af of de jury mijn artikelen over de staat van de Nederlandse popjournalistiek heeft gelezen. Vrijdag 16 januari wordt de winnaar van de Pop Media Prijs 2008 tijdens Noorderslag in Groningen bekend gemaakt. Ik ben heel erg benieuwd.

link
Genomineerden Pop Media Prijs bekend (bij MCN)

Standard

7 thoughts on “BIJ DE EERSTE VIER

  1. Lijkt me niet nodig, volgend jaar komt er volgens mij een prima aanleiding om Peter op eigen kracht in de prijzen te laten vallen… Succes volgende maand Theo, winnen hè!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.