dance, pop

ALVAST GEHOORD: POPNONAME – SURROUNDED BY WEATHER

De enige artiest die tot nu toe op een feestje van cut-up speelde: Popnoname. Voor vier man en een paardenkop gaf hij een prachtige show weg. Pas later werd zijn White Album opgemerkt in de mainstreammedia. Uiteraard met hulp van ondergetekende.

Sinds ik Jens-Uwe Beyer koffie en broodjes bracht tijdens zijn week eenzame opsluiting in een galerie in Keulen, ben ik fan. De week leverde niet op wat het op moest leveren: een hitsingle op het Keulse Kompakt. In plaats daarvan vond hij onderdak bij Italic. Klein, sympathiek en ook Keuls. Het label is net naar Berlijn verhuisd. Reden? De vriendin van de eigenaar kreeg er een nieuwe baan. Zo klein is het.

Surrounded By Weather is anders dan White Album. Minder dance, meer liedjes. Beyer lonkt er naar Brian Wilson. Naar Pet Shop Boys. Naar proto-microhouse. Dat levert een op het eerste gehoor onevenwichtig album op. Ja, er staan een paar prachtige houseanthems op, maar wanneer Beyer het tempo laat dalen, verslapt de aandacht. Een echt oordeel heb ik nog niet, daarvoor heb ik Surrounded By Weather nog niet vaak genoeg gehoord.

Op de MySpace van Popnoname staat een fijn voorproefje: 2012. Beyer husselt er alle houseclichés door elkaar. Typisch Popnoname. Recensie volgt snel in OOR, Glamcult en op cut-up.

In de tussentijd:
‘Popnoname is een hippie, maar wel een moderne’ (cut-up)
recensie White Album (cut-up)
recensie You Are (cut-up)

Standard

5 thoughts on “ALVAST GEHOORD: POPNONAME – SURROUNDED BY WEATHER

  1. blad. geld speelt in die beslissing geen grote rol. wel dat ik me kan uiten door te schrijven. ik ken, helaas, geen ander tijdschrift in Nederland waar ik op mijn manier kan schrijven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.